De fleste forbinder nok området omkring Bella Center med store messer og konference eller hoteller i nærheden af Københavns Lufthavn.
De færreste forventer nok at finde en af Danmarks bedste restauranter her langt ude på Amager.
Det er en åbenbart en fejl, for SUKAIBA Copenhagen på det karakteristisk designede AC Hotel Bella Sky er netop blevet kåret som Danmarks bedste hotel-restaurant.
Det skete for næsen af den mere kendte – og Michelin-bestjernede – Marchal på luksus-hotellet d’Angleterre i det indre København. Den har haft titlen tre år i træk.
Efter en stille Corona tilværelse som cocktail-bar, mens pandemien hærgede, blev SUKAIBA Copenhagen i oktober 2022 relanceret som en pan-asiatisk ”fine dining” oplevelse på 23. etage af Bella Center hotellet.
Restaurant-chef er Jacob Brink Lauridsen, der har en fortid på bl.a. Noma Alchemist og Molskroen.
Han har skabt et internationalt spisested i topklasse, som minder mere om New York, Dubai eller Bangkok end om dronningens København.
Udnævnelsen til Danmarks bedste hotel-restaurant kommer fra World Culinary Awards, der er en udløber af de mere kendte World Travel Awards. De har siden 1994 kåret klodens bedste rejse-destinationer og -oplevelser.
For blot et par uger siden vandt SUKAIBA Copenhagen prisen for ”årets ret med kaviar” i Den Danske Spiseguide.
Mest overraskende er, at SUKAIBA Copenhagen ikke er dyr at spise i. Den er langt billigere end de kendte Michelin-restauranter.
En syv-retters tasting-menu koster således kun 695 kroner pr. person, mens hovedretter begynder ved 145 kroner.
Vinder-retten fra Den Danske Spiseguide med okse-sashimi, Oscietra kaviar og østerssauce koster 195 kroner….
(Indledningsfoto til artiklen: AC Hotel Bella Sky)
Skriv et svar