Langt de fleste danskere spiser fortsat kød og fisk, selvom et stigende antal erklærer, at de er blevet vegetarer eller veganere og udelukkende ernærer sig grønt.
I Danmark er det tre procent af befolkningen eller ca. 180.000 personer, viser en analyse fra Coop og DVF. I Tyskland er procenten dobbelt så høj.
Den grønne trend sætter sig naturligvis også spor hos restauranter, i supermarkeder og i rejsebranchen. Her skal der tages hensyn til vegetarer og veganere i ind- og udland.
Langt fra alle lande er lige gode for turister, der vil spise uden kød og fisk. De bedste lande ligger i Asien, mens Danmark ligger helt nede på en global 36. plads på det internationale ”Vegan Travel Index.”
Det omfatter 39 lande, som er tjekket af den amerikanske rejseblog ”Asher + Lyric”. Her har man sammenlignet landene ud fra 17 forskellige kriterier og uddelt point derefter.
Blandt de vigtigste målepunkter er:
- Antallet af kilo grøntsager og frugt, som er til rådighed pr. indbygger.
- Procentdelen af indbyggere i landet, der er vegetarer eller veganere.
- Antallet af vegetariske og vegane restauranter pr. million turister
Danmark opnår et minus på 5,5 på indekset, hvor kun Letland er mindre grønt med sine minus 11,2 point. Helt modsat med Indien, der med plus 227,6 point er verdens bedste land at spise grønt i.
Mexico er næstbedst med plus 134,7 i en Top-10, hvor fire lande er fra Asien. Det højest placerede europæiske land for veganere og vegetarer er Italien på en tiende-plads.
En anden grøn analyse kommer fra online-portalen ”Casino Online”.
Her har man kigget på, hvilke hovedstæder og storbyer der bliver oftest nævnt på Instagram i forbindelse med grønne mad-oplevelser. De fem bedste er:
- London i Storbritannien
- Berlin i Tyskland
- Paris i Frankrig
- Wien i Østrig
- Dubai i Emiraterne
(Indledningsfoto til artiklen: Roam in Color / Unsplash)
Skriv et svar