Norske Hurtigruten har ikke kun en af Europas flotteste sejlruter, når postskibene besøger en stribe havnebyer på vej op langs klippekysten, i de spektakulære fjorde og hele vejen til Nordkap.
Hurtigruten sørger også for, at gæsterne ombord kan få serveret førsteklasses mad og drikkelse på rejsen.
Faktisk er Hurtigrutens ost Nidelven Blå netop blevet kåret som verdens bedste for andet år i træk. Det skete ved World Cheese Awards, der blev holdt i norske Trondheim.
Blå-skimmel-osten fremstilles af Gangstand Gårdsysteri og har været hos Hurtigruten siden 2015. Indtil videre har rederiets gæster spist 3.863 kilo af Nidelven Blå.
Osten serveres til morgenmad og frokost i Hurtigrutens hoved-restauranter ombord. Det er “Torget” i skibene på den originale kystrute samt i Flora I det gode skib MS Trollfjord, der sejler som Svalbard Express eller Nordkap Express.
Ud over Nidelven Blå leverer Gangstand Gårdsysteri også andre oste, flødeis og forskellige sorbet’er til Hurtigrutens restauranter.
Siden 2013 har Hurtigrutens spisesteder satset på lokale leverandører langs Norges lange kyst. Rederiet støtter dermed små lokale fiskere, bondegårde, slagtere og mejerier.
Tidligere i år lancerede Hurtigruten sit nye ”Culinary Ambassador” program og det tilhørende ”Bubbles of the Sea” projekt.
I den forbindelse blev 1.700 flasker champagne vin for et år siden sænket 40 meter under vandoverfladen i seks måneder.
Rederiet har nu gentaget succes’en med 4.500 nye flasker, som først vil blive serveret næste år. Det drejer sig om 4.200 flasker af normal størrelse på 0,75 liter og 300 magnum flasker a 1,5 liter.
Champagnen er Hurtigrutens egen: En klassisk cuvee fra 2018, som er fremstillet af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay druer….
(Indledningsfoto til artiklen: Hurtigruten)
Skriv et svar