Det vakte lettelse hos mangen dansk hotel-direktør, da regeringen i aftes meldte ud, at den forhadte seks-dages-regel bliver sløjfet,
Glæden er naturligvis størst hos de københavnske hoteller, fordi det er dem, at reglen gik hårdest ud over. Den bestemte, at udenlandske gæster skulle overnatte mindst seks nætter for at få lov til at besøge den danske hovedstad.
Københavns turist-organisation Wonderful Copenhagen mener, at rejse- og turist-branchen i Danmarks største by har mistet en omsætning på 8,6 milliarder kroner i de tre sommermåneder, hvor reglen har væet håndhævet.
Det store beløb bygger på overnatningstal for juni, solgte hotelværelser i juli og booking-tallene for august.
TV-stationen TV2 Lorry fortæller, at der i juni blev booket omkring 152.000 overnatninger i København mod 926.000 i samme måned for et år siden. Det svarer til en nedgang på 84 procent.
Danmarks nationale turist-bureau VisitDenmark vurderer også, at afskaffelsen af seks-dages-reglen vil få stor betydning for turismen til efteråret:
”Vi har i den grad brug for at få turisterne tilbage for at redde så meget økonomi som muligt. Vi vil meddet samme sætte ekstra tryk på markedsføringen i en række lande,” siger Jan Olsen. Han er adm. direktør i VisitDenmark.
Nu hvor sommeren er ved at være slut, er der færre turister, som tager på ferie med seks eller flere overnatninger. Henover efteråret tager forholdsvis flere på korte ferier. Derfor er det afgørende, at seks-dages reglen nu bliver fjernet.
Ifølge VisitDenmarks seneste turist undersøgelse bliver en gennemsnitlig udenlandsk turist 5,3 overnatninger om sommeren (juni, juli og august) og 4,5 overnatninger resten af året.
Der er dog forskelle i opholds-længden afhængig af ferietype. Således har en typisk udenlandsk kyst-turist i Vestjylland 6,4 overnatninger, mens en storbyturist i København bliver 2,5 overnatninger.
I 2019 stod turismen i hovedstads-regionen for en omsætning på 53 milliarder kroner og skabte jobs til over 63.000 mennesker.
Alene i selve København lagde turisterne knap 38 milliarder kroner og holdt 42.000 beskæftiget.
Mens hovedstadens turistliv har ligget i krise i denne sommer, er det gået ok i resten af landet. Det skyldes dels, at tyskerne er vendt tilbage i sommerhusene. Dels, at rigtigt mange danskere har holdt deres sommerferie i eget land fremfor at rejser sydpå som normalt….
(Indledningsfoto til artiklen: Hotel d*Anglerre)
Skriv et svar