Lad det være sagt med det samme. Søg ikke efter Danmark i denne nye infografik fra analyse-firmaet Statista. Vi køber ikke nok øl til at sikre os en plads i verdens Top-15.
Måske smadrer det en og anden illusion, der i disse dage blive bestyrket i haver, parker, på strande og torve i byerne. Ølmaverne kommer ikke kun fra bajere. Danskerne må også spise og drikke noget andet, der gør tyk. Måske de får for lidt motion.
Måske skyldes danskernes fravær i grafikken en helt anden ting. Den viser nemlig det årlige penge-forbrug på øl pr. indbygger. Hvis pilsnerne er meget billige I Danmark, skal der jo drikkes mange flere for at komme på hitlisten. Det kunne også forklare, hvor Tyskland ikke er med. Og dernede syd for grænsen ved vi jo, at dåse-bajerne koster meget mindre end i vores eget lille kongerige.
Anyway. De arme islændinge betaler flest penge af alle i verden på at købe øl. Sidste år gik 706,92 US dollars til denne post på budgettet. I gennemsnit for hver indbygger oppe på vulkan-øen i det nordlige Atlanterhav.
Jeg var selv oppe på Island et par gange sidste år og kan bekræfte, at øl koster en formue. Derfor kan det måske ikke undre, at hver islænding ofrer 4.800 danske kroner på den drik om året. Det er mere end dobbelt så meget som os danskere.
Australien ligger også højt på den globale lister over øl-forbrug i penge, men det er også velkendt, at bajerne kan være dyre ”down under”. Aussierne bliver dog overhalet indenom af irerne, der er det folkefærd i verden, som bruger flest penge på øl. 3.650 kroner pr. snude sidste år.
Hvis I vil drikke mange øl på jeres rejser, kan denne internationale liste være et meget godt fingerpeg, hvor I ikke skal tage hen.
Til sidst skulle jeg måske lige nævne den gennemsnitlige danskers forbrug på øl i sit eget land. Det er ifølge Statista på 301,60 USD eller 2.050 kroner om året….
Skriv et svar