Mens danskerne blev holdt hjemme af Corona restriktionerne i de seneste par år, har rigtigt mange anskaffet sig et kæledyr.
De er nu en del af familien hos mere end halvdelen af alle voksne danskere. Hos de unge under 35 år er det sågar hos 60 procent.
Det viser en ny undersøgelse, som Spies har foretaget.
Lige så dejlige, kæledyrene – ligegyldigt om de siger vov eller miau – var at have under pandemien, da man var tvunget til at være hjemme hele tiden –lige så stort et problem bliver de nu, hvor vi kan rejse frit igen.
Heldigvis ser det ud til, at danskerne vil sikre sig gode hunde- og katte-sittere, når de nu kan pakke kufferten igen og rejse sydpå for at få Middelhavets sol på kroppen igen.
I maj oplevede Spies det bedste rejsesalg i 12 år, og danskerne køber fortsat charterture i stol stil, hvor sommerferien og skoleferien ligger lige om hjørnet.
Det tyder jo ikke på, at danskerne lader sig holde hjemme af deres nyerhvervede hvalpe og killinger. Hvad gør de så med dem, spørger Spies.
Først og fremmest viser den nye undersøgelse, at hunden, katten eller, hvad man nu ellers har af kæledyr, er lige så højt elsket, som var dyret ens eget barn. Det svarer 68 procent eller to af tre.
Derfor er det nok også naturligt, at man allerhelst vil have sin familie eller gode venner til at passe vuffer.
Blot 16 procent sender deres kæledyr på et internat. Det synes en tredjedel også kan være en dyr løsning
Mange forældre er vant til at følge med i deres børns hverdag i børnehaven eller vuggestuen via billeder og videoer. Det samme behov har kæledyrs-ejere, når det selv er taget sydpå for at slikke sol:
Hele 58 procent af dem svarer således, at de gerne vil have sendt opdateringer på sms eller mail – og gerne med aktuelle fotos – af deres vovser og katte.
Hensynet til kæledyrene har forhindret næsten to af tre danskere – 65 procent – i at gennemføre en ferierejse.
Tilsvarende svarer 23 procent, at de netop holder sig fra at købe kæledyr, fordi det giver en risiko for, at de må undvære deres elskede ferierejser.
Den slags svar kan få et bestemt spørgsmål til at brænde på tungen:
Når nu charterrejser sælges som komplette løsninger med både fly, hotelophold, udflugter og ofte også forplejning ”all inclusive” – burde kæledyrs-pasning så ikke også være en del af pakken?
Det svarer hele 49 procent ”ja tak” til i Spies’ rundspørge og stiller Danmarks største rejse-arrangør foran en ny udfordring:
”Det er en interessant tanke, om vi på sigt kan tænke dyrepasning ind som en del af vores rejsetilbud,” siger Jan Vendelbo. Han er administrerende direktør for Spies.
”Når man læser i den nye undersøgelser, at danskerne elsker deres kæledyr lige så meget som deres egne børn, er det klart, man ønsker, at de får en lige så god ferie som deres ejere,” fortsætter han.
Jan Vendelbo erkender dog, at Spies ikke har nogle konkrete planer om et permanent pasnings-tilbud for kæledyr i selskabets pakkerejser.
I stedet vil Spies gerne videregive en række gode råd til, hvad man skal gøre med sine kæledyr, når deres mennesker tager på ferie.
Anbefalingerne har Spies indhentet hos organisationen World Animal Protection, som rejseselskabet for nylig har indgået et partnerskab med:
”Som udgangspunkt vil det altid være det bedste at lade dyret blive i eget hjem. Vante omgivelser kan være afgørende for en hunds eller kats tryghed, Hvor vigtigt er forskelligt fra dyr til dyr”, forklarer Stephanie Kruuse Klausen. Hun er Animal Scientist hos World Animal Protection.
Her er dyre-specialistens seks gode råd:
- Vær ude i god tid. De gode hundepensioner er ofte fuldt bookede lang tid i forvejen i højsæsonen.
- Besøg pensionen på forhånd. Tal med ejerne og dan jer et indtryk af omgivelserne. Se efter, om der virker rent og hygiejnisk.
- Tjek indretningen af hunde/katte-områderne, hvis muligt. Ellers kan I bede om at se billeder eller få lov til at kigge ind gennem et vindue. Har dyrene individuelle bure? Hvor meget plads har de? Og hvor mange er der i samme rum?
- Bliver der gået daglige ture med hundene, eller bliver de blot lukket ud på et fællesareal for at få motion? Bliver der gået ture med hundene enkeltvis?
- Hvis hundene bliver lukket ud sammen på et fællesareal i grupper – hvad bliver der så gjort for at sikre, at de pågældende hunde kommer godt ud af det med hinanden?
- Pensionen skal kræve vaccination af alle hunde mod kendelhoste, som kan smitte-
Indledningsfoto til artiklen: Moshe Harosh / Pixabay)
Skriv et svar