Statistikker kan være meget gode. De fortæller os en masse fakta og kan give nogle ”aha” oplevelser, fordi de som regel bygger på store mængder data, der er indsamlet over en længere periode.
Endnu sjovere er det, når statistikkerne svigter totalt. F.eks, når vejret spiller tallene et puds og får hitlisterne til at se helt forkerte ud.
Et fint eksempel er denne oversigt over de varmeste og de koldeste byer i Europa – og den placerer København helt nede blandt de 10 storbyer i vores verdensdel, der har over storbyer med det laveste temperatur gennemsnit i vores verdensdel.
Ifølge tallene fra Current Results har København en gennemsnitlig minimums varme på 12,7 pct. Det griner man af i disse uger og dage, hvor 28 og 30 grader synes at være det normale.
Men man kan selvfølgelig også tage den nye infografik fra Statista som en generel ledetråd, hvor man skal rejse hen i Europa, hvor man skal rejse hen, hvis man vil have det rigtig varmt – og modsat – hvis man foretrækker lidt køligere vinde i håret.
Europas varmeste storby er Athen med den gennemsnitligt højeste temperatur på 30,7 grader. Så højt op kommer vi danskere knap nok i denne ellers super-hede sommer.
Ikke overraskende ligger Rom også meget højt med over 30 grader i snit, mens Madrid sniger sig deropad uden helt at nå de tredive.
I den helt modsatte ender ligger Reykjavik, der ellers er et af de mest ”hotte” rejsemål i verden for tiden.
7,6 grader som højeste gennemsnits-temperatur kræver nok, at man tager både vindjakke og lange bukser med til Island….
Skriv et svar