I gamle dage strømmede gifte-lystne udlændinge til Tønder i Sønderjylland og Gretna Green i Skotland, fordi det her var nemmere end andre steder i Europa at blive smædet sammen i ægteskabet.
Desuden kunne også fraskilte kunne blive gift igen, hvad der dengang var vanskeligt i mange katolske lande.
I dag er situationen meget anderledes, men alligevel er der åbenbart fortsat stor forskel på, hvor besværligt det er at blive gift.
En ny international analyse afslører, at Sverige og Finland er de letteste lande. Danmark ligger på en ottende-plads af 50 lande, som den tyske juveler-forretning ”Diamonds Factory” har undersøgt.
Analytikerne har stillet en række enkle ja/nej spørgsmål for at få så mange svar som muligt: Det er f.eks:
- Skal man have bryllups-vidner med?
- Hvilke papirer skal man have med?
- Skal ens personlige papirer oversættes til sproget i bryllups-landet?
- Hvad koster et bryllup?
- Hvilke særlige forhold skal man være opmærksomme på i det valgte land?
Hvert svar har givet et antal point. Jo mere enkelt bryllup, desto højere pointtal
To lande – Sverige og Finland – nåede begge samme topscore. Nemlig 5,714285714. I alle lande i Top-10 er det dog langt billigere at blive gift end derhjemme.
Ifølge analytikerne sparer man bl.a. at købe dyre jakkesæt og bryllups-kjoler, tre-retters menu med vin til måske 100 gæster og måneders planlægning før den store dag.
Her er så de ti lande i Europa, hvor det er nemmest at blive gift ifølge ”Diamonds Factory”:
- Sverige
- Finland
- Rusland
- Tyskland
- Storbritannien
- Portugal
- Østrig
- Danmark
- Norge
- Belgien
Forklaringen på Sveriges førsteplads er bl.a. den lave pris på 300 svenske kroner. Bryllups-vidner er påkrævede. Det samme er rejsepas og bevis på, at man kan blive gift – f.eks. at man ikke allerede har en kone eller en mand.
I Finland er selve vielsen gratis, men alle papirer skal foreligge på enten finsk, svensk eller engelsk. Gyldigt rejsepas er nødvendigt. Det samme er bryllups-vidner og bevis på, at man ikke er gift i forvejen….
(Indledningsfoto til artiklen: Beatriz Perez Moya / Unsplash)
Skriv et svar