Japanerne har altid været et forsigtigt folkefærd, når det gælder hygiejne, madvarer og sundhed. En tradition, som er blevet forstærket mangefold her under Corona pandemien.
Prøv at se billederne fra denne restaurant i Tokyo, som er blevet et hit hos både japanerne og hos de udenlandske turister og forretningsfolk, som har fået lov til at rejse ind i landet.
Hoshinoya Ryokan restauranten i Tokyo-bydelen Otemachi har løst problemet med flere gæster ved samme bord ved at ”spærre” hver af dem inde i en gennemsigtig lanterne. Her har de fuld udsigt til medspiserne og skal ikke have mundbind på.
Middagene kaldes for Tokyo Lantern Dinner og består naturligvis af traditionelle japanske specialiteter. Lanternerne passer også fint ind i Japans kultur og har samtidig den fordel, at middags-gæsternes ansigter og tallerkener bliver belyst i et ellers halvmørkt lokale.
De specielle Corona lamper er fremstillet af den berømte belysnings-butik Kojima Shoten i Kyoto. De måler 75 centimeter i diamerter og er 102 centimeter høje. Materialet er japansdk rispapir og transparent vinyl i 1,5 millimeters tykkelse.
Hoshinoya er en lille restaurant, hvor gæsterne normal sidder tæt. Det har været forbudt under Corona, men de fysiske afstande kan begrænses, når hver gæst bærer sidder i sin egen lampe.
En typisk middag koster mellem 21.780 og 30.000 yen – fra 1.250 til 1.700 kroner – og består af en stribe små retter med sushi, soya, saltet fisk, tofu, fermenterede råvarer, miso suppe osv….
Velbekomme eller 召し上がれ – Meshiagare….
(Indledningsfoto til artiklen: Hoshinoya)
Skriv et svar