Den danske rejsebranche raser fortsat over den danske regerings modvilje mod at lave mere detaljerede rejse-vejledninger.
Det ville være meget bedre at udstede regler for europæiske regioner eller storbyer fremfor hele lande. På den måde undgår man f.eks, at hele Spanien eller Frankrig bliver bandlyst, men kun de områder hvor Corona virusset virkeligt raser.
Desuden irriterer det mange, at Danmark fraråder at rejse til resten af verden over én kam. Alt uden for Europa har mindst orange status, hvilket betyder, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Det gælder f.eks. også ture til Kina, som SAS netop har åbnet en direkte flyrute til fra København.
Måske ville det være en god idé for Christiansborg og Udenrigsministeriet at kaste et blik ned til Berlin for at lære, hvordan vores naboer i Tyskland håndterer de samme udfordrnger.
Siden den 1. oktober har tyskerne ændret deres regler og åbnet for 74 lande i både Europa og resten af verden. Eller med andre ord – Tyskland siger ikke længere ”bliv væk fra verden”.
I de nye vejledninger fra Berlin advarer man kun specifikt om at rejse til bestemte lande, hvor Corona situationen er gal.
Desuden råder Tyskland f.eks. ikke fra at rejse til hele Storbritannien. Man kan godt tage til f.eks. Skotland, Nordirland, Wales og de fleste landlige områder. Storbyer som London er fortsat ”no go”.
Ud over smitte-niveauet bedømmer tyskerne også, om de pågældende lande gør det svært at rejse ind i – f.eks. med karantæne bestemmelser. Så vil de også få en mærkat om at blive væk.
Når Tyskland råder fra at rejse til et land, er det ikke lig med en udtrykkelig ”advarsel”. Får et land sådan en status, har rejsende ikke længere en gratis afbestilling, og rejseforsikringerne dækker generelt ikke længere.
Det tyske udenrigsministerium er godt klar over, at de nye regler vil betyde meget ekstra arbejde. Kundeservice har dog højeste prioritet.
Corona situationen ændrer sig nemlig hurtigt. Der bliver mange landes vejledninger, som løbende skal opdateres, når smittetallet på 50 pr. 100.000 indbyggere i de seneste syv dage, ændres. I Danmark opererer vi med et lavere grænsetal på 30….
(Indledningsfoto til artiklen: Jan Vasek / Pixabay)
Skriv et svar