Det er almindelig kendt, at flere af de mellem-østlige flyselskaber tilbyder mere luksus og forkælelse ombord end de fleste andre med ruter i de højere luftlag. Det er f.eks. selskaber som Emirates, Etihad eller Qatar Airways.
Alle, der har fløjet på Business Class eller bedre med Emirates’ store Airbus A380 eller A350 maskiner eller selskabets Boeing 777, vil sikkert nikke genkendende.
Hvad færre er klar over er, at man faktisk kan købe sig til endnu større luksus hos Emirates. Det kræver blot, at man henvender sig i selskabets afdeling for privatfly.
Her har Emirates bl.a. en Airbus A319 ACJ Executive jet, der slår alt i komfort og indretning, som selv First Class på rutefly kan diske op med.
Betaler man prisen – og den er høj – for en rejse med Emirates’ særlige A319, får man lov til at føle sig som kongelig eller som multi-millionær med vinger på.
A319 kan normalt huse over 100 passagerer, når maskinen bruges til normale ruter. I Executive udgaven er der kun plads til i alt 19 rejsende.
Indretningen af flyet kan f.eks. skræddersys til hver enkelt kunde, men som udgangspunkt har maskinen et fælles mødelokale og lounge samt et pænt stort badeværelse. Ikke sådan et lille toilet, som man skal kante sig ind i eller med rumpetten først.
Desuden får 14 passagerer deres egen lille personlige suite ombord. Den er større end dem, Emirates tilbyder på First Class, så der både er plads til et sæde, der kan slås ud til en seng i fuld størrelse – plus en stol til en gæst i den private kabine.
Her kan man også hygge sig med sit eget tv på 32 tommer, egen minibar og indrette belysningen helt efter egen smag i farve og styrke. Selvfølgelig er der også adgang til mobiltelefoni og høj-hastigheds-internet.
Flyet har flere toiletter plus et fælles badeområde med separat rum til pudring af næsen og sætte håret helt perfekt.
Den såkaldte Shower Spa er udført i marmor og valnød. Håndklæder er store og bløde, og gæsterne har fri adgang til et pænt udvalg af bade- og velvære-produkter fra Sodashi.
Luksus-flyets fælles-område kan fungere både som lounge, spisesal og møderum med alle kontor-relaterede features som f.eks. en storskærm til præsentation og videomøder.
På hele turen sørger Emirates for en sublim service med special-uddannede værtinder og værter. Desuden står en chefkok med personale parat i flyets køkken.
Ifølge Emirates vokser efterspørgslen efter super-luksus i luften stærkt, at det Dubai-baserede flyselskab overvejer at købe flere Airbus-maskiner til formålet.
De fleste kunder til flyet kommer fra Mellemøsten og Europa, men interessen er også stor i f.eks. Indien, Rusland og Kina.
Det store privatfly kan holde sig otte timer i luften og kan nå stort set alle hjørner af kloden med et enkelt stop undervejs. USA kan nås nonstop fra Europa.
Og så var der måske lige det der med prisen. Den lyder voldsom med mellem 15.000 og 20.000 dollars i timen svarende til op til 145.000 danske kroner. Fordeler man det beløb på 15 til 19 passagerer, er det faktisk ikke så slemt….
Skriv et svar