Når hovedstadens nye 5-stjernede hotel Villa Copenhagen åbner i det gamle post-hovedkvarter bag Hovedbanegården den 1. april, bliver det med restauranten ”Kontrast” i centrum.
Villa Copenhagen er det seneste nye skud på stammen hos den flamboyante norske hotelkonge Petter Stordalen, der bl.a. også har ejer det danske rejse-ikon Spies og hotelkæden Nordic Choice.
Selve det nye hotel i den gamle post hører under Stordalens anden kæde Nordic Hotels & Resorts, der omfatter 29 enkeltstående hoteller og restauranter i Sverige, Danmark, Norge og Finland. I København bliver designer-hotellet Skt. Petri en søster til det nye Villa Copenhagen.
Restauranten Kontrast lukker dørene op samtidig med hotellet tæt på Tivoli og Hovedbanegården. Faktisk er der ved at opstå en hel hotel-by i området ved Kalvebod Brygge.
Det sker nemlig præcist den 1. april. Bag restauranten står køkkenchef Carl Henriksson og Villa Copenhagens Executive Chef Tore Gustafsson. Sidstnævnte kender mange måske fra det gode spisested Paté Paté i Københavns kødby.
Modsat mange andre nye restauranter i hovedstaden vil Gustafsson og Henriksson ikke følge det moden med det eksperimenterende nordiske køkken.
Kontrast skal derimod fungere som en kosmopolitisk brasserie, der leverer kulinariske indtryk fra mange steder i verden. Det kan f.eks. være lokale danske råvarer kombineret med krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.
Restauranten lever naturligvis op til Villa Copenhagens strategi om at levere bæredygtig og klimarigtig luksus. Derfor er alle råvarer økologiske og leverandørerne udvalgt efter strenge kriterier.
Desuden vil Kontrast følge det aktuelle trend med ”Sharing Dinners”, hvor gæsterne deles om serveringerne. Menuerne skal tilmed lægges i et overkommeligt leje, lover restauranten.
Det bæredygtige skinner i øvrigt igennem i hele processen fra råvarer, til servering og til sidst håndtering af affaldet.
Kontrast har således investeret mange penge i en særlig BioMaster kværn. Den kvaser alle fødevare-rester, der så transporteres til det nærmeste biogas-anlæg. Her omdannes det til CO2-venlig energi, mens rest-produktet ender som organisk gødning.
(Indledningsfoto til artiklen: Villa Copenhagen)
Skriv et svar