Verden er blevet mere grøn. Ikke fordi klimaet har forandret sig til det bedre, eller fordi mennesker og maskiner forurener mindre. Men fordi vi spiser mere grønt.
Bare se i supermarkederne, hvor det nu bugner med økologiske varer og måltider til vegetarer og veganere. I køddiskene har plantefars sneget sig ned ved siden kalv, gris, kylling og okse.
Det er også noget, man kan mærke hos flyselskaberne. Kunderne forventer, at de bliver mere grønne og miljø-bevidste, fordi deres passagerfly sender tonsvis af beskidt udstødning ud af deres jetmotorer.
Hvis man fokuserer på sit personlige CO2 aftryk, skal man ikke tage ud at flyve. Det ryger lige så højt til vejrs som den Boeing eller Airbus man lader sig transportere af.
Flyselskaberne forsøger sig med løfter om at afskaffe éngangs-plastik og udstyre deres maskiner med mere økonomiske motorer, der både støjer og sviner mindre.
Men det grønne sniger sig også ind i flyene ad anden vej. Nemlig i den mad, man kan bestille ombord.
Ifølge Trends & Travels søsterblog Final Call var over 10 pct. af de måltider veganske, som British Airways serverede i juli. Se hele den grønne historie her….
Skriv et svar