Mens danske restauratører, politikere, værtshus-ejere og myndigheder diskuterer, hvordan de sociale afstands-krav skal indføres, når udskænknings- og spisestederne åbner igen om en uge, har hollænderne allerede klaret den udfordring.
Mediamatic ETEN restauranten i Amsterdam vil ganske enkelt placere sine gæster i mini-drivhuse, der er opstillet langs en af storbyens mange kanaler.
På den måde kan maksimalt fire personer sidde sammen omkring et bord. Samtidig har de et fint overblik over de andre af restaurantens gæster – plus en fornem udsigt over den så Amsterdam-typiske kanal.
Mediamatic vil lancere sit nye koncept den 1. juni, når Holland ventes at åbne for udendørs servering den 1. juni. Kommer tilladelsen før, står restauranten klar.
Hollænderne kalder deres mini-spisehuse for ”serres séparée” og anbefaler dem til små grupper af mennesker på maksimalt fire, som i forvejen kender hinanden godt. F.eks. familier.
For at forstærke drivhus-stemningen serverer restauranten en ren vegetarisk og økologisk menu. Retterne præsenteres på en lang træbjælke, som gæsterne kan kigge på fra deres indelukker. En menu i fire trin koster 100 euro eller ca. 750 kroner.
Tjenerne kommer heller ikke i direkte kontakt med gæsterne. Mad og drikkevarer anbringes på en lille bjælke uden for hvert drivhus, og betalingen modtages udelukkende elektronisk.
Derudover bærer tjenere og køkken-personale i Mediamativ naturligvis ansigts-masker og handsker, mens der er på arbejde. Restauranten tager ingen chancer i disse Corona-tider.
Jeg behøver vel ikke fortælle, at Mediamatic ENTE har fået en mega-flot respons hos amsterdammere, der ligesom danskerne længes efter at kunne gå ud at spise og hygge med venner og familie. Alle drivhuse er booket i hele juni måned….
(Indledningsfoto til artiklen: Anne Lakeman / Mediamatic)
Skriv et svar