Der findes mange myter om kvinder og mænd på samme ferie. Laver de de samme ting? Bruger de penge forskelligt – og hvor rejser de helst hen?
I hvert fald en af de mange myter bliver nu enten bekræftet eller punkteret af Danmarks Statistik.
Her har man nemlig regnet sig frem til, at danske mænd i gennemsnit bruger 21 pct. flere penge, når de tager på ferierejser end kvinder.
Den største køns-forskel i ferie-budgetterne ser man blandt pensionister. Her har mænd hele 44 pct flere udgifter til ferie-rejsen end kvinder.
Når den typiske dansker tager på ferie – det være sig i ind- eller udland – bruger han/hun 7.000 kroner på rejsen. Både transport, hotel, fortæring og andet forbrug indregnet.
Udgifterne til udenlands-rejsen er klart højest. Den gennemsnitlige ferie på mindst fire dage i Danmark koster 3.700 kroner. Går turen ud af landet til f.eks. sydens sol, stiger prisen til 9.400 kroner!
Og så tilbage til kønnene: Den typiske mand bruger knap 7.700 kroner på ferien, mens kvinder i snit lænser betalingskortet for 6.400 kroner. En forskel på 21 pct.
Unge danske mænd mellem 15 og 24 år spenderer en fjerdedel mere end deres jævnaldrende kvinder, konstaterer Danmarks Statistik. Henholdsvc 7.400 og 5.800 kroner i samlede rejse-udgifter.
Den aldersgruppe af danskere, som bruger allermest, når de rejser, er de midaldrende danskere på mellem 45 og 64 år. Her koster rejsen i gennemsnit 8.100 kroner for mænd. 14 pct. mere end for kvinder.
Selvom flybilletter er blevet meget billigere gennem årene, er flyet stadig det dyreste transport-middel for danskere på ferie. Rejser vi med vinger på, ligger den samlede udgift på 8.900 kroner i gennemsnit.
Igen er danske mænd storforbrugere. De bruger nemlig typisk 9.500 kroner på ferie med fly. Kvinderne lægger en tusse mindre – 8.400 kroner.
At fly er den dyreste rejseform, skyldes dog ikke nødvendigvis billetprisen. Forklaringen er også, at man så typisk holder ferie i længere tid. Når der skal betales både transport, hotel, måltider og fornøjelser i flere dage, stiger de samlede udgifter jo også.
Den billigste rejseform for danskere er at tage med toget. Her bruger mændene knap 2.000 kroner og kvinder 1.800 kroner – oplyser Danmarks Statistik.
Noget dyrere er busrejser, der koster en dansker 5.500 kroner i gennemsnit. Mænd bruger knap 7.000 og kvinder kun 4.500 kroner i samlede rejse-udgifter, når de tager bussen….
Skriv et svar