I det daglige hører jeg flere og flere mennesker sige, at de vil blæse højt og flot på regeringens advarsler om at rejse på ferie i udlandet.
Christiansborg skal ikke bestemme, hvad de gør med deres sommerferie. De tager chancen og rejser sydpå til Middelhavet, som de plejer at gøre hvert år.
Nu bliver det bare ikke med charterfly eller assistance fra rejsebureauer, men på egen hånd. Bureauerne holder sig nemlig til udenrigsministeriets anbefalinger.
I dag er der så for første gang kommet tal på, hvor mange danskere der vil trodse regeringens rejse-advarsler. Det er ni procent eller næsten hver tiende dansker.
Det viser en ny måling, som analyse-firmaet Kantar Gallup har foretager for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.001 voksne danskere i dagene fra den 8. tilden 11. juni. Den er altså helt dugfrisk og har danskernes reaktion med, efter at Mette Frederiksen og co. åbnede de danske grænser på klem til Tyskland, Norge og Island.
Den nye analyse afslører også, at det især er den yngre del af danskerne, der er villige til at se bort fra rejse-vejledningerne.
Formentlig er det nok de samme unge, som har set stort på reglerne om social afstand og var de første til at skabe overfyldte parker, strande og andre solbeskinnede pletter i Danmark.
Gouda Rejseforsikring advarer dog mod at trodse regeringens advarsler om at tage på ferie i udlandet. I hvert fald skal man tænke sig godt om, inden man gør det:
“Selvom det kan virke sikkert at rejse til f.eks en græsk ferieø, kan man rende ind i en masse komplikationer, der er skabt af COVID-18 pandemien – og som kan være svære at forudse,” forklarer Dan Kjølhede Laursen. Han er direkte i Gouda Rejseforsikring.
”Problemerne kan opstå både i forhold til sundheds-væsenet i det pågældende sted og i forbindelse med karantæne-reglerne. Der kan også være begrænsede muligheder for at komme hjem, hvis man bliver syg,” fortsætter han.
Direktøren peger på, at tiden efter sommerferien skal tages med som en faktor, når man beslutter sig til at tage udenlands:
“Selvom man ikke udviser symptomer, mens man er afsted, kan man godt tage sygdommen med hjem og på den måde udsætte sin familie, kolleger og venner for smittefare. Det gælder især, hvis man ikke overholder reglerne om at gå i 14 dages karantæne efter hjemkomsten,” siger Dan Kjølhede Laursen….
(Indledningsfoto til artiklen: Gjensidige Forsikring)
Skriv et svar