De norske krydstogtskibe fra Hurtigruten er meget langt hjemmefra, når rederiet fra januar 2022 åbner sejladser til en af verdens mest berømte øgrupper – Galapagos – 1.000 kilometer ud fra Ecuadors kyst mod Stillehavet.
Galapagos er gået over i verdenshistorien, fordi det var her, at Charles Darwin fik inspirationen til sine teorier om dyrenes og menneskenes udvikling.
I dag er Galapagos stadig et eksotisk feriemål med et dyreliv, som man ikke finder magen til noget andet sted på jorden. Lidt vel overrendt af turister engang imellem, men helt unik at besøge.
I vinters – midt i Corona pandemien – besluttede det kriseramte Hurtigruten sig for at dele forretningen i to. Den ene er den velkendte postskibs-rute langs Norges kyst. Den anden er Hurtigruten Expeditions, der står for krydstogterne.
Hurtigruten Expeditions er verdens største rederi med speciale i ekspeditions-krydstogter. Galapagos er et af de første konkrete resultater af ombygningen.
”Publikum går efter krydstogter på mindre skibe, hvor de kan få mere personlige og meningsfyldte oplevelser. Pandemien har forstærket den trend yderligere,” forklarer Daniel Skjeldam. Han er koncernchef i Hurtigruten Group.
Rejsen til Galapagos foregår på Hurtigrutens MS Santa Cruz II, der har plads til 90 gæster. Der er altså langt op i størrelse til de flydende krydstogt-byer med flere tusinde passagerer, som præger f.eks. Karibien eller Middelhavet.
Hurtigruten satser på viden og information til sine passagerer. De har således adgang til et specielt Science område ombord, hvor gæsterne kan fordybe sig i de unikke dyrearter og naturen på Galapagos før og efter selve besøget på øgruppen.
Krydstogtet til de fascinerende øer arrangeres i samarbejde med Metropolitan Touring i Ecuador. Dette rejseselskab har knap 70 års erfaring med Galapagos ture, mens Hurtigruten har tilbudt krydstogter i 125 år.
Med start den 5. januar vil Hurtigruten Expeditions tilbyde ni-dages krydstogter til Galapagos. Selve besøget på øerne varer ni overnatninger.
Hvis man ønsker det, kan man udvide med et fire-dages besøg i inkaernes gamle hovedstad Machu Picchu i Peru – forud for sejlturen til Galapagos.
Alle Hurtigrutens Galapagos krydstogter er i øvrigt CO2-neutrale. Gæsterne ombord bidrager bl.a. direkte til bevaring af skovene i det nordvestlige Ecuador, som Unesco udnævnte som officiel biosfære i 2018….
(Indledningsfoto til artiklen: Simon Berger / Pexels)
Skriv et svar