For et par år siden fik Sverige masser af omtale, da man skabte verdens største gør-det-selv gourmet restaurant.
Ideen var, at vores naboland indrettede 16 bålpladser fordelt over hele landet, hvor folk kunne tilberede deres egne måltider på basis af råvarer, de selv havde indsamlet i naturen. Hjulpet på vej af gode råd fra Michelin kokke.
Her efter Corona pandemien får The Edible Country nu en aflægger til de mere tørstige.
The Drinkable Country er 16 barer I nature, hvor man kan eksperimentere med at lave safter, juicer, vin og øl. D. Igen med Sveriges mange bær, frugter, grøntsager og krydderier som basis.
Langborde er f.eks. sat op i Lapland, hvor man kan tage i kano, dyrke fiskeri eller gå lange skovture for at samle tørst, appetit og naturligvis råvarer,
Andre ”barer” er sat op et par timers kørsel fra Göteborg. Alt sammen en del af svenskernes ”ret til offentlig adgang”: Al natur er fri, så længe man ikke gør skade på den.
Turist-organisationen Visit South Sweden er dybt involveret i både de drikbare og spisebare projekter. De findes i både Skåne, Halland og Småland, som ligger tæt på Danmark og danske turister. Mere præcist i Falkenberg (Halland), Kasteberg, Asa, Wallby og Stufvenäs (Småland), Ormanäs, Vånga og Ven (Skåne).
Aktiviteterne er forskellige for hver natur-bar: Det kan f.eks. være halvdags-arrangementer, hvor man lærer om naturens råvarer og, hvordan de tilberedes til sunde cocktails.
Opskrifterne til The Drinkable Country er udviklet af Sydsveriges førende drikkevare-eksperter, bartendere og vin sommelierer, En af dem er Rebecka Lithander, der har arbejdet på den to-stjernede Michelin restaurant Daniel Berlin.
Deltagelse i det drikkelige eller spiselige Sverige kræver forhånds-bestilling, hvilket kan ske via følgende link. Hvis man vil prøve sig lidt frem på forhånd, har svenskerne også lavet en liste med lækre cocktails her,,,,
(Indledningsfoto til artikel: Niklas Nyman / Visit Sweden)
Skriv et svar