Flere gange i løbet af foråret har FN’s World Tourism Organization (UNWTO) offentliggjort spådomme om, hvor stor indflydelse Corona pandemien ville få på den internationale turist- og rejse-industri.
Det mest optimistiske af tre scenarier, som UNWTO præsenterede i maj, vurderede, at rejse-indskrænkninger ville være et afsluttet kapitel i juli.
Allerede kort efter viste denne forudsigelse sig at være for godtroende. Selv i dag fortsætter de fleste lande med restriktioner, hvilket Danmark jo også gør. USA er fortsat et lukket land for udlændinge.
I sin optimistiske spådom mente FN’s analytikere, at antallet af internationale turister – altså dem, der rejser udenlands i deresferie – ville falde med 58 procent sammenlignet med 2019.
Den forudsigelse lå UNWTO straks tættere på virkeligheden med. Nye tal for årets første fem måneder viser nemlig, at turist-tallet faldt med 56 procent på verdensplan.
Tallene vil nok komme til at se meget værre ud, når UNWTO kan indregne tal for juni og juli. Det er først her, hvor den store sommerferie bølge kommer.
Desuden kom de fleste lande-lukninger og rejse-restriktioner først i midten af marts. Tiden fra nytår og indtil da forløb turismen helt som normalt.
Stigningen I virus smittetal i USA og Europa kan formentlig få nedgangen i turisttal til at flyve langt over 60 procent. UNWTO’s værste scenarie fra maj talte om 80 procent – det næstværste om 70.
I den seneste nye udmelding fra FN tales der om, at 100 til 120 millioner turist-relaterede jobs er i fare. Det globale brutto-national-produkt vil samtidig falde med 1,5 til 2,8 procent.
Ifølge UNWTO vil landene verden over miste mellem 910 milliarder og 1,2 billion US dollars i turist indtægter. Det svarer til mellem 5,8 og 7,7 billion danske kroner. Det er mange penge…..
(Indledningsfoto: Asad Photo / Pexels)
Skriv et svar