Man skal ikke kun passe på at komme fysisk for tæt på hinanden her, mens Covid-19 pandemien hærger.
Der er også al mulig grund til at kigge sig godt for, når man vil tegne en rejseforsikring. De dækker nemlig meget forskelligt i forbindelse med Corona krisen.
Det viser en stor undersøgelse, som Forbrugerrådet Tænk har gennemført. Her har organisationen sammenlignet 12 forsikringsselskabers aktuelle til rejse- og afbestillings-forsikringer.
Forskellene er f.eks store, om forsikringerne dækker, når Udenrigsministeriet direkte fraråder, at man rejser til et bestemt land.
Markante forskelle finder rådet også i dækningen, hvis ministeriet råder til, at man rejser hjem til Danmark så hurtigt som muligt.
Forbrugerrådet har opsat fire realistiske scenarier for danske rejsende her i Corona tiderne. Hvert enkelt af de 12 selskaber er så sat op imod kriterierne.
Spørgsmålene er f.eks, hvordan forsikrings-selskabet dækker, hvis man ikke kan komme afsted på en rejse, man har bestilt, før Covid-19 krisen ramte Danmark.
Tænk spørger også, hvordan dækningen er, hvis man bliver nødt til at afbryde sin rejse og komme hjem med det samme.
Desuden sammenligner analysen både for folk, der skulle på pakke-rejse med f.eks. et charterselskab – og folk, der havde arrangeret deres egen rejse individuelt.
Ifølge analysen har alle forsikrings-selskaber forskellige betingelser, og de er ikke alle lige nemme at gennemskue.
Desuden varierer svarene meget, alt efter om man er afsted individuelt på f.eks. forretning eller har købt en pakkerejse.
I flere tilfælde forsøger forsikrings-selskaberne at snige udenom ved at henvise til, at ansvaret ligger hos flyselskaberne – ikke hos dem.
Lad os f.eks. tage et af scenarierne og se svarene.
Det drejer sig om en individuel med separat køb af flybillet og hotel-ophold. Betaling og booking er betalt to måneder tidligere.
Personen vil følge de danske myndigheders henstilling om at lade være med at rejse. Vedkommende kontakter derfor sit forsikrings-selskab, fordi flyselskab og hotel nægter at refundere rejsens og opholdets pris:
Alka, Alm. Brand, Codan, Gjensidige, If, Lærerstandens og Tryg dækker. Det gør Allianz, Europæiske ERV og Topdanmark til gengæld ikke.
Svarene er indhentet den 19. og 20. marts og efterfølgende opdateret, når forsikrings-selskaberne har meddelt ændringer.
Den komplette analyse fra Forbrugerrådet Tænk kan studeres via dette link….
(Indledningsfoto til artiklen: Tumisu / Pixabay)
Skriv et svar