SAS har stor succes med sin nytænkning i madvarer ombord på sine fly. New Nordiv by SAS hedder konceptet, der har ladet sig inspirere af den globale berømmelse, som danske og skandinaviske restauranter har opnået i de senere år.
Nu følger SAS så succes’en op med at indføre mere miljørigtig indpakning af menuerne. Op til 51 tons plastik vil flyselskabet spare om året. Et vigtigt skridt på vejen til 100 procent bæredygtige materialer i SAS fly i 2030.
Alle, der har fløjet med SAS for nylig, vil kende den såkaldte Cube. En burger-lignende emballage, som flyselskabet serverer sine madvarer i.
Fremover vil den indvendige del af cuben være lavet af et FSC-godkendt type papir, der har en belægning af økologisk og plante-baseret plastik.
Cuben vil desuden kun indeholde det bestik, der er behov for til hvert måltid. Slut med spild af plastik, der alligevel ikke bruges.
Fra december vil SAS gradvist indføre et helt nyt og bæredygtigt bestik. Det er fremstillet af plante-baseret plastik. Råvaren er vegetabilsk olie, der med naturlig fermentering og mikro-organismer, der kan formes til f.eks. bestik.
SAS bliver blandt de allerførste til at benytte denne nye type éngangs-bestik, der lige nu er den eneste plastikløsning i overensstemmelse med engangsplastdirektivet (European SUP).
I stedet for at lægge vådservietter i hver eneste cube, får kunderne dem fremover tilbudt, hvis de beder om det. Bestikket vil være pakket ind i papir-servietter fremstillet af genbrugsmateriale.
Relanceringen af New Nordic menuerne i ny emballage er blot ét af mange initiativer, som SAS har søsat i det seneste år for at gøre flyvninger til en mere bæredygtig rejse.
SAS har f.eks. fjermet Tax Free-vognen for at reducere vægten og dermed brændstofforbruget. Desuden har selskabet lanceret flere muligheder for at forudbestille mad for at mindske madspild og vægten….
(Indledningsfoto til artiklen: Glenn Gustafsson / Pixabay)
Skriv et svar