
Scandic kæden af hoteller er kendt for at være blandt de hoteller, der gør mest for genbrug og bekæmpelse af madspild.
Hotellerne har således arbejdet sammen med organisationen Too Good To Go i næsten fem år og har i den periode reddet mere end 135.000 måltider fra at blive smidt i affalds-spanden.
I stedet har mennesker udefra kunnet købe f.eks. poser med overskud fra Scandic hotellernes morgenmads-buffet til en billig penge.
Det seneste nye tiltag er, at Scandic nu vil redde 70.000 bananer fra at gå til spilde om året.

D kasserede bananer bliver til lækre kager. (Foto: Scandic Hotels)
Det sker i samarbejde med den københavnske virksomhed Banana CPH, der fremover skal levere 3,5 tons friskbagt banankage til Scandics mange tusinde gæster til konferencer og møder.
Banana CPH har specialiseret sig i at fremstille kager og is af danske overskuds-bananer. Dem kasseres der hver dag over 40.000 af.
Overskuds-bananerne leveres fra den grossist, som Scandic hotellerne bruger til levering af frugt og grønt til hotelkæden.
Scandics 27 hoteller i Danmark er landets eneste svanemærkede. Kæden har et mål om at reducere mængden af madspild i hotellerne med 25 procent i 2025 – målt i forhold til 2019….
(Indledningsfoto til artiklen: BJS Co / Unsplash+)
Skriv et svar