De fleste supermarkeder i Danmark har for længst gennemført det – eller i det mindste annonceret – at de stopper salget af buræg.
Nu følger Nordens største hotelkæde, Scandic, efter med et totalt ophør.
I forvejen er de fleste af de ca. 13 millioner æg, som Scandic hoteller serverer hvert år, fra frit gående høns. Men fra september vil det være alle. Også de æg, som Scandics kokke bruger i andre fødevarer.
Alle Scandics leverandører af fødevare produkter er blevet orienteret i god tid. Fra denne måned accepterer hotelkæden kun varer med æg fra fritgående høns. Det gælder f.eks. også i færdige fødevarer, som kæden får leveret udefra.
Beslutningen om at introducere et fuldt stop for buræg er en del af Scandics løbende arbejde med bæredygtighed.
Scandic tilpasser hele tiden sit udvalg af ”food & beverage” for at gøre det endnu mere bæredygtigt. Hotelkæden tilbyder f.eks. morgenmad til veganere og mange forskellige Fairtrade produkter.
Scandic har også taget flere initiativer til at minimere madspild. I den forbindelse har over 10.000 mennesker fået et billigt måltid fra hotellernes morgen buffet, hvis de har brugt den populære Too Good to Go app på deres mobitelefon.
Maden ville ellers være blevet smidt ud, fordi Danmarks største hotelkæde ikke bruger gamle råvarer i sine serveringer og buffet’er.
Skriv et svar