Det flyselskab, der er kendt for at dumpe billetpriser allermest, siger nu, at ekstremt billige flyrejser snart vil være historie.
Ryanairs topchef Michael O’Leary erklærede i går torsdag i en radio-udsendelse på BBC 4, at vi aldrig mere vil se flyrejser til f.eks. én eller 10 euro eller en flyvetur fra København til London for 50 kroner.
Forklaringen er ikke kun inflation eller højere brændstof priser. O’Leary giver også Storbritanniens Brexit skylden. Den har udviklet sig til at være en ren katastrofe.
Han vurderer, at den gennemsnitlige billetpris hos Ryanair vil stige fra i dag 40 euro til 50 euro i løbet af de næste par år.
Det vil ikke afskrække folk fra at tage flyet, fortsætter Michael O’Leary. Tværtimod vil mange flere end i dag gå på udkig efter billige flyrejser:
”Jeg tror, at folk bliver meget mere prisfølsomme på grund af stigende priser i alle andre sammenhænge. Det vil være til gavn for lavpris-udbydere af rejser, der vil hente masser af nye kunder fra de traditionelle flyselskaber,” forklarer Ryanair bossen i radio-programmet.
O’Leary benytter også lejligheden og mange millioner lyttere til at sende en bandbule til ledelserne i de europæiske lufthavne.
De øjeblikkelige problemer med ventetider, forsinkelser, aflysninger og kuffert-kaos er lufthavnenes skyld. De har haft adskillige måneder til at forberede sig på tiden efter Corona, men har sovet i timen. Nu mangler de personale, og det går ud over deres passagerer.
I modsætning til de fleste andre flyselskaber har Ryanair undgået at skulle strege mange afgange. Det forklarer O’Leary med, at hans selskab allerede begyndte at hyre folk igen sidste efterår, mens Omikron-bølgen huserede.
Det betød, at Ryanair havde tilstrækkeligt med piloter, kabine- og check-in-personale, da publikum vendte tilbage til flyrejserne her i foråret.
Til gengæld er Ryanair plaget af strejker i en række lande. Senest igen i Spanien, hvor kabine-personalet truer med at nedlægge arbejdet med jævne mellemrum i de næste fem måneder.
Indtil videre har det kostet Ryanair op til 500 aflysninger, men det er ingenting, når et flyselskab flytter 16,8 millioner mennesker på en måned, som Ryanair gjorde i juli. 81 procent flere end i samme måned for et år siden.
Til sidst i radio-interviewet på BBC 4 vender Michael O’Leary tilbage til et af sine yndlings-hade-emner – nemlig Storbritanniens Brexit fra EU:
Han kalder udtrædelsen for årtiers største katastrofe i England. Bl.a. fordi det har gjort det meget svært for arbejdsgivere at hente ansatte i udlandet, sådan som det har været normalt i rejse- og transport-industrien:
”Nu må selv engelske EU-modstandere have indset, at Brexit var en dumhed. Det er på tide, at trække den modsatte vej og få en frihandels-aftale på plads med Europa så hurtigt som muligt,” siger Ryanair bossen til BBC….
(Indledningsfoto til artiklen: Lucas Davies / Unsplash)
Skriv et svar