Mange har prøvet at indtage deres måltider ved vandet, på vandet eller for den sags skyld over vandet. Meget færre har haft kniv og gaffel og vinglasset fremme, når de er under vandet.
Det er ikke, fordi denne artikel skal handle om en ubåd eller måske et krydstogtskib, der har placeret en madsted nederst i skroget – under vandlinien.
Nøhhh – jeg vil hellere fortælle om ”Under”. Norges og sikkert også Skandinaviens første restaurant nede i vandet. Eller rettere under vandet.
Den nye restaurant i den sydnorske by Lindesnes åbnede i går onsdag. Med plads til bare 40 gæster ad gangen.
Ikke overraskende er efterspørgslen enorm for at sikre sig et bord. Restauranten har allerede modtaget 7.000 reservationer, inden den åbnede.
Almindelige, betalende gæster må vente indtil april – hvis de er heldige. Vil man have bord til to eller flere, hedder det tidligst i august. En situation, som vi også kender det fra Noma i Danmark.
Måltiderne er dyre og sikkert også lækre, som det sig hør og bør med en dansk chefkok bag gryderne, der har arbejdet på flere Michelin belønnede restauranter i Skandinavien.
Nicolai Ellitsgaard Pedersen satser på lokale og sæson-betonede råvarer, superfriske fisk og skaldyr. Menuen er fast. Take it or leave et. Prisen er knap 3.000 danske kroner.
Med al respekt for chefkokken og hans evner i et køkken tror jeg dog nok, at de fleste bestiller bord i ”Under” for at opleve stemningen – og ikke mindst placeringen..
Over halvdelen af den kaskelot-hval inspirerede bygning ligger under vand. Gæsterne i restauranten får en fantastisk udsigt til livet i havet langs den norske kyst.
Det berømte norske arkitektfrma Snøhetta står bag ”Under”, der også godt kan ligne en stor betonklods, som er ved at skride i vandet.
Man kommer ind i den utraditionelle restaurant på højeste sted – på land. Her træder man ind i en foyer med garderobe og toiletter. På mellemste niveau ligger en champagne bar, mens selve restaurantener placeret i bunden – fem meter under vandoverfladen.
Måske en idé, næste gang I rejser på tur til Norge. Men husk at planlægge og bestille bord i meget god tid forinden….
Skriv et svar