Først den ene vej og så den anden vej. Man kan ikke lade være med at tænke på den gamle børne-remse, når man vil berette om arbejds-kampen, der foregår i Englands og Europas største lufthavn – Heathrow i London.
I eftermiddag meldte Heathrow lufthavnens hjemmeside – plus de engelske medier – at strejken ville gå i gant et minut efter midnat søndag. Den ville så vare hele mandag og tirsdag og genere lufttrafikken for over 90 flyselskaber. Blandt dem også SAS.
Her til aften triller så nyheden ind, at strejken igen er udsat. Præcist som for godt en uge siden, hvor de samme 2.500 lufthavns.medarbejdere ville nedlægge arbejdet i protest mod stilstanden i lønforhandlingerne.
Heathrows topledelse har tilbudt medlemmerne af fagfdoreningen Unite en lønforhøjelse på 7,3 pct over tre år, men det mener personalet, der hver dag har lufthavnens store maskineri i gang, er alt for lidt.
Fagforening og ledelse har forhandlet hele weekenden i den engelske forligs-institution ACAS. Tilsyneladende er der kommer bevægelse i tinge, således at strejken i første omgang er afblæst igen. Det er et varsel om en strejke den 25. og 26. august dog ikke.
Helt afblæst er strejken dog ikke. Fly vil i morgen og tirsdag kunne lande i Heathrow Lufthavn, Til gengæld kan rutefly få problemer med at starte fra lufthavnen. Så selvom man kan flyve til lufthavnen i London, kan man måske ikke komme videre ude i verden. .
Medmindre da, at man har kunnet booke sin videre rejse via en af Londons øvrige luftrhavne. Det vil dog kræve en dyr og besærlig rejse med tog, bus eller taxi fra den ene ende af London til den anden. Byens fire lufthavne liigger nemlig spredt langt fra hinanden.
Heathrow håndterer hvert år omkring 80 millioner passagerer. Til sammenligning har Københavns Lufthavn godt 30 millioner. Når 2.500 service-ansarrw, aikkwehedsfolk, teknikere og brandmænd strejker, kan de hurtigt lamme lufthavnens logistik
Strejken hos jordpersonalet i Heathrow er blot den første af flere strejker, der ser ud til at skabe kaos i luften over England i august.
British Airways’ piloter vil også nedlægge arbejdet, men har endnu ikke sat dato på deres strejke. Den kommer formentlig i anden halvdel august.
Det samme gælder en mulig pilotstrejke hos Ryanair i England og Irland. Ryanair får desuden en fire dages arbejds-nedlæggelse hos sit kabine-personale i Portugal.
De mange strejker kan være generende for danske rejsende til London, men de er langt mere følbare for briterne selv. De holder nemlig sommerferie senere end i Danmark. Strejkerne rammer lidt midt ned i skoleferien i Boris Johnsons Brexit ramte land….
Skriv et svar