Hos mange flyselskaber og rejse-arrangører er billetpriserne efterhånden røget ned i anden række. Meget vigtigere er det at markedsføre sig med et grønt image, lavere CO₂ belastning og forsøg på at kompensere for den forurening, som jetfly nu engang er skyld i.
Samme udvikling begynder man også at se i krydstogter, selvom det stadig kun er et fåtal af skibene, der kan sejle på el eller flydende naturgas (LNG).
De første rejsebureauer og online portaler, der specialiserer sig i klima-rigtige krydstofter, er dog dukket op. Så der må være efterspørgsel på at rejse grønt hos publikum.
Senest har den hollandske charter-rejse specialist Sunweb Group meldt ud, at man vil klima-kompensere sine rejser.
Dermed følger Sunweb i hælene på Spies og TUI. Spies var først med klima-erstatning og kompenserer i dag både flyrejse, transfer med busser og egne hoteller. TUI kompenserer sine egne fly og hoteller.
Med klima-kompensation menes, at rejse-arrangør og/eller flyselskab betaler et vist beløb for hver passager til grønne klima-projekter. Beløbet svarer til den CO₂ belastning, som passageren udsætter verden med.
Sunweb, der også har mange danske kunder, forventer, at klima-kompensere omkring en million rejser i 2020. Klima-kompenseringen er indført fra i dag den 29. oktober.
Mere konkret sker kompensationen ved, at Sunweb investerer penge i forskellige klima-projekter som f.eks. vindmølle-parker i Indien. Vindmøllerne skal reducere CO₂ belastningen med 350.000 tons om året.
Det lidt skægge ved Sunweb er i øvrigt, at selskabet meget vel kan blive en søster til Spies. Sunweb ejes nemlig af det svenske investering-selskab Triton Partners.
Det er ved flere lejligheder har været nævnt som køber af Spies, Thomas Cook Airlines Scandinavia og Spies’ søsterselskaber i Norge, Sverige og Finland.
Hvem der bliver Spies’ nye ejer efter den konkurs-ramte britiske Thomas Cook Group, bliver offentliggjort i morgen onsdag den 20. oktober….
.
Skriv et svar