Danskere kan godt lide øl. Både på hjemmebane og på udebane.
Når man rejser i andre lande, er det altid spændende at prøve det lokale bryg. Mange er dog trygheds-narkomaner, når de får en Carlsberg eller Tuborg i glasset – og dem kan man jo købe i de fleste lande verden over.
Det meget mindre Mikkeller bryggeri har også fart på i udlandet. Det næste sted for en Mikkeller bar bliver i den amerikanske delstat Oregon – helt ude på USA’s vestkyst med Californien mod syd og staten Washington med Seattle mod nord.
På lørdag den 8. juni åbner Mikkeller en pop-up bar i Oregons største by Portland, hvor danskerne overtager lokaler fra det lokale Burnside bryggeri.
Baren skal bruges til at teste markedet i Portland, hvor bryggeri-ejer Mikkel Borg Bjergsø gerne vil åbne et permanent bryggeri med tilhørende restaurant.
Portland har et både livligt og spændende øl-miljø, der præges af mange små mikro-bryggerier og eksperimenterende ølmagere. Desuden er Oregons mad-scene rykket mange pladser op på USA’s kulinariske hitlister i de senere år.
Staten Oregon er langt mindre kendt en sin sydlige nabo. Det er helt ufortjent, fordi den bjergrige delstat har mange smukke områder at opdage for turister.
Natur-elskere vil straks kaste sig ud i besøg i f.eks. Crater Lake National Park. Her ligger Crater Lake vulkanen, der rummer en af verdens dybeste søer. Vulkanen var senest i udbrud for 7.700 år siden.
Den nye Mikkeller base i Portland vil lagerføre mindst 23 øltyper fra det efterhånden internationalt kendte danske bryggeri.
Mikkeller samarbejder desuden med den Portland-baserede restaurant-gruppe ChefStable om at levere en række japanske nudel- og risretter, der passer fint til dansk kvalitets-øl.
Værtshuset er blevet gennem-renoveret og det gamle inventar udskifter med genbrugs-møbler i typisk Mikkeller stil.
Det danske pop-up bryggeri i Oregon vil foreløbig have åbent resten af året. Ved juletid regner Mikkeller med at have en afklaring på plads om en permanent placering i Portland.
Mikkel Bjergsøe og Kristian Keller åbnede deres første mikro-bryggeri i København i 2006 og er siden ekspanderet stærkt i både Danmark og i udlandet.
Det skyldes bl.a, at Mikkeller øl flere gange er blevet kåret til at være et af verdens bedste bryggerier – i et felt med over 19.000 konkurrenter.
Mikkeller åbnede sin første amerikanske afdeling i 2013. Det var i San Diego i Californien, og siden har de danske ølbryggere bl.a. udvidet med afdelinger i New York, Los Angeles og San Francisco. Portland i Oregon bliver den næste….
Skriv et svar