Næsten alle bruger teknologi på en eller anden måde i forbindelse med deres sommerferie, og de fleste har mobiltelefonen med i bagagen som en af de vigtigste ting.
Alligevel er det langt fra alle, som udnytter teknologien optimalt, når de er ude at rejse. Både til at gøre rejsen mere komfortabel og sikker på samme tid.
I samarbejde med det engelske it-firma Bespoke Software Development har Trends & Travel derfor samlet en række gode råd, som alle rejsende burde følge. Både, hvis de tager på ferie og, når de er afsted i embeds medfør:
Tag fotos af dine rejsedokumenter
Du vil altid få brug for identifikation, når du er ude at rejse. Derfor er det klogt at tage en digital backup af papirerne.
Hvis det skulle ske undervejs, at du får stjålet eller taber din tegnebog, vil rejsen gå betydeligt nemmere, hvis du har billeder med på mobilen af alle dine vigtige papirer.
På en iPhone gøres det nemmest ved at bruge den dokument-skanner, som er indbygget i styresystemets notes-app.
På en Android smartphone er det bedst at tage de nødvendige billeder og så markere dem som favoritter i telefonens galleri. Det sparer en masse tid, når man får brug for dokumentationen.
Alternativt er det også en god idé at gemme sine identifikations-papirer som PDF-filer og så lægge dem som kopier på andre gadges, man har med på rejsen – f.eks. laptop eller tablet.
På den måde vil du også have adgang til papirerne offline. Det et specielt vigtigt, hvis du ikke har adgang til en sikker internet forbindelse.
Hold styr på dine ejendele
Alle har prøvet at miste ting på deres rejse. Det er noget af de værste og kan let smadre en ferie, man havde glædet sig så meget til.
Derfor kan det være en god idé at montere små digitale sporings-enheder – trackers – på sine tasker og kufferter. Nogle udstyrer også deres telefoner, laptops, tegnebøger og nøgler med disse trackers.Det er lidt dyrt, men som regel effektivt.
Trackerne udsender elektroniske signaler, der kan opfanges af Bluetooth, mobil-telefon-net eller GPS. Derefter viser en app, hvor de pågældende ting befinder sig.
Stol ikke på boardingpas på papir
Det er nemt at tabe sine papir-baserede boardingpas i en travl lufthavn, hvor man skal nå både at komme igennem Security, handle i Duty Free, tage en tur på toilet og skynde sig til flyet med tasker og børn på slæb.
Derfor kan det være en fordel at downloade en digital version af boarding-passet og have det liggende på sin smartphone. Mange flyselskaber tilbyder at sende passet pr. email, eller man kan hente det via flyselskabets app.
Husk i den forbindelse, at din mobiltelefon har sit batteri opladet hele tiden. Ellers hjælper det ikke meget at have et digitalt boarding-pas, når det ikke kan vises. Ha’ eventuelt et ekstra batteri med i form af en powerbank.
Brug GPS på rejsen
Det er ret sandsynligt, at du rejser til en populær ferie-destination eller kommer forbi en storby med trafik-kaos og lange køer foran turist-attraktioner.
Udnyt derfor, at din smartphone sandsynligvis har indbygget GPS, og at det kan udnyttes af en app med navigation og digitale landkort.
Bruges de på en klog måde – eventuelt sammen med lokale apps – kan man spare mange timer i køer og undgå at køre eller gå forkert på et ukendt sted.
Book online
Alle rejse-destinationer vil være pakket med turister – især her i højsæsonen og lige efter Corona, hvor man for første gang i flere år kan komme udenlands.
Hvis du ikke har købt en pakkerejse, hvor det hele er inkluderet, er det bedst at booke i god tid og benytte de mange online-portaler eller apps, som hjælper med at finde rejser og overnatnings-steder.
Ha’ din musik liggende på mobilen
Når man er ude at rejse, vil der altid være perioder med ventetider mellem f.eks. flyafgange, i bilkøer, i regnvejr på hotellet osv.
Sørg derfor altid for at have underholdning ved hånden. For mange vil musik, podcasts eller lydbøger være det helt rigtige.
På rejser er det bedst at downloade sine spillelister og favorit podcasts på forhånd og have dem liggende på sin smartphone eller tablet. Du kan nemlig ikke være sikker på at have adgang til internet eller et godt mobilsignal overalt, hvor du bevæger dig.
Digitale kørekort
Elektroniske kørekort bliver lanceret i flere og flere lande, og alene to millioner danskere har deres førerbevis liggende i digital form på deres smartphone.
Kørekortene virker fint i ens hjemland, men ikke udenfor Danmarks grænser. Ifølge EU skal man altid have sit fysiske førerbevis på sig, når man kører bil i udlandet….
(Indledningsfoto til artiklen: Kelly / Pexels)
(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels) pige med mobil på cabrio
(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels) unge med tablet
Skriv et svar