Selvom de fleste brancher og industrier blev sendt i krise under Corona pandemien i tre år, var rejse- og turist-området et af de hårdest ramte.
FN’s turist organisation UNWTO kaldte da også 2020 det værste år i turismens historie med en nedgang på 1,1 milliarder rejsende i udlandet.
Meget bedre gik det ikke i 2021, hvor antallet af internationale turister kun gik frem med 11 procent.
Heldigvis har tiderne vendt. Corona er ikke længere et tema i de fleste lande, og næsten alle rejse-restriktioner blev streget i 2022.
Ifølge UNWTO har især genåbningen af det store kinesiske marked gjort underværker. Det har været stærkt medvirkende til, at det kriseramte asiastiske turist-marked er kommet nogenlunde på ret køl igen.
Nu venter FN organisationen så med, at antallet af turister, der holder ferie i udlandet, vil nå tilbage på mellem 80 og 95 procent af før-Corona niveauet her i 2023.
I 2022 nåede Asien, Australien og New Zealand op på lidt over 75 procent – sammenlignet med 2019, der var det sidste normale år før pandemien. I Europa var det over 80 procent.
Inden pandemien ramte verden, havde den globale turist-sektor kunne prale af en nærmest konstant fremgang i knap 40 år.
Således voksede antallet af internationale ankomster af turister fra 277 millioner om året i 1980 til næsten 1,5 milliarder i 2019.
På infografikken fra analysefirmaet Statista kan man tydeligt se, at de to andre kriser i de seneste årtier – SARS epidemien i 2003 og finans-krisen 2009 kun var mindre bump i turismens udvikling….
(Indledningsfoto til artiklen: Shlomo Shalev / Unsplash)
Skriv et svar