I dag er det vigtigere end nogensinde for danskere, at deres rejser og ferie har et grønt islæt og er godkendt med et miljø-certifikat.
Alle de store internationale booking-portaler uddeler grønne stjerner til deres hoteller, som skal demonstrere genbrug, lavt energi-forbrug og servere sunde madvarer.
Green Key er et andet eksempel, som Danmark har været direkte involveret i udviklingen af via organisationen HORESTA og Friluftsrådet. De grønne nøgler sidder i mange danske hoteller i 3.600 turist-virksomheder i 60 lande.
Green Key fik i går en slags lillesøster. Den nye Green Attraction mærkning er beregnet til danske turist-attraktioner – herunder museer, zoologiske haver, forlystelsesparker og akvarier.
Ved første uddeling blev fem udnævnt til ”grønne attraktioner”. Det er Tivoli og Experimentarium i København, Moesgaard Museum og Køn Gender Museum i Aarhus samt Kunsten i Aalborg.
At blive certificeret som Green Attraction kræver, at turist-stederne arbejder seriøst med at reducere deres CO₂-udslip
De skal også leve op til skrappe regler inden for 13 hovedområder som f.eks. vand- og energi-forbrug, miljøledelse og fødevarer. Museer skal desuden overholde særlige krav til bl.a. arbejdet med udstillinger:
”Selvom vi er et museum, der beskæftiger sig med fortiden – eller måske netop derfor – er det oplagt, at vi også bidrager til at give en levedygtig planet videre til fremtidige generationer. Vores gæster har en klar forventning om, at vi som attraktion er med til at passe på miljøet,” forklarer Jacob Østergaard. Han er driftschef for Moesgaard Museum.
Den nye mærkning bygger på erfaringerne fra Green Key. Den støttes af Erhvervsfremme-midler og er etableret i samarbejde med Foreningen af Forlystelser i Danmark (FFD), Danske Zoologiske Haver & Akvarier (DAZA), Organisationen Danske Museer (ODM), HORESTA samt Videnspædagogiske Aktivitetscentre (VPAC)….
(Indledningsfoto til artiklen: Green Attraction)
Skriv et svar