Efter et par år med Corona er de udenlandske turister for alvor på vej tilbage til Danmark – og dét har danskerne bestemt ikke noget imod. Heller ikke, hvis gæsterne flokkes i deres nabolag og i deres lokal-område.
Det viser en ny undersøgelse, som Danmarks nationale turistbureau – VisitDenmark – har ladet Epinion foretage blandt næsten 6.000 danskere.
Otte af ti svarer, at turismen har flere positive end negative konsekvenser. Turisterne bidrager nemlig til den lokale økonomi, flere arbejdspladser, et større udbud af butikker og restauranter samt flere kulturtilbud og aktiviteter i naturen.
”Danmark tiltrækker flere udenlandske turister end vores nabolande Sverige og Norge tilsammen. Derfor er det vigtigt, at danskerne bakker op omkring turismen, fordi den betyder så meget for vores økonomi,” forklarer Jan Olsen. Han er adm. direktør for VisitDenmark.
Han tilføjer, at det især er danskere, der bor i områder præget af turisme, som kan se fordelene ved de mange besøg af udlændinge på ferie.
59 procent af danskerne vurderer, at deres by er et turisme-område:
Blandt dem svarer 82 procent, at turismen har flere positive end negative konsekvenser for deres lokalsamfund. Den tilsvarende procent er kun på 62 i dele af landet, hvor man ikke ser så mange turister.
Krydstogter ser ikke ud til at være populære. Måske nok som gæst på et cruise-skib, men ikke når man bor et sted, der lægger havn til de store skibe med tusinder af passagerer ombord.
16 procent af danskerne synes, at krydstogterne er en gene. Kun 36 procent vurderer, at der er flere positive end negative konsekvenser ved skibene, mens 48 procent er neutrale eller svarer ved ikke.
Endelig er der en lille andel af danskere, der mener, at turismen generelt har en negativ indvirkning på miljø og natur og danskernes muligheder for at bevæge sig rundt ugenert….
(Indledningsfoto til artiklen: Anna-Philine / Unsplash)
Skriv et svar