At sommer-sæsonen var en nedtur for dansk turisme, er efterhånden en gammel historie. Det hat vi kunnet se overalt her i hovedstaden. Kun i sommerhus-områderne i Jylland er det gået ok:
Det skyldes dels, at danskerne blev hjemme i stedet for at rejse sydpå og derfor lejede danske ferieboliger i ti-tusindtal. Dels fordi tyskerne fik lov til at komme ind og besætte vores sommerhuse.
Totalt set har turismen dog taget et ordentligt dyk. Det ses også af de nye tal om kreditkort forbruget i sommer-månederne, som Danmarks Nationalbank har offentliggjort i dag.
Opgørelsen viser, at pengene fra udenlandske turister er faldet med 57 procent i årets første ni måneder. Altså mere end en halvering.
I kroner og ører svarer det til, at 11,7 milliarder kroner mangler i pengekassen hos hoteller, restauranter, cafeer, sommerhus udlejere, vandrerhjem, campingpladser og turist attraktioner landet over.
Ser vi på tredje kvartal alene – altså juli, august og september – er der et hul på 4,8 milliarder kroner sammenlignet med 2019.
Rejse-restriktionerne betød også, at danskerne har brugt markant færre penge i udlandet på ferie eller forretnings-rejser. Her er forbruget på kreditkort gået tilbage med 12,6 milliarder kroner.
Omvendt steg danskernes forbrug i Danmark i sommerferien. Når man tog på ferie i eget land eller blev helt hjemme, skulle der jo bruges penge.
Denne stigning har dog ikke været nok til at dæmme op for, at kreditkort forbruget er faldet markant i Danmark i år.
Den nedgang vil uden tvivl fortsætte året ud. Danskerne må ikke tage på ferie i noget andet land end to amter i Sverige, og udenlandske gæster har lige så svært ved at få lov til at rejse ud….
(Indledningsfoto til artiklen: The DigitalWay / Pixabay)
Skriv et svar