Hedebølge, svedne græsplæner, vejrudsigter om sol og 24 grader eller bevidst gennemtræk i hjemmet fra morgen til aften.
Den danske sommer 2018 slog alle rekorder, men påvirkede – mod alle odds – ikke danskernes rejselyst synderlig meget.
I stedet for at rejse efter sol og varme tog danskerne afsted for at opleve noget. Rejselysten var fuldt intakt, viser en ny analyse, som den store rejse-arrangør Apollo har lavet.
Her er salget af sommer-rejser faldet i årets første uger – sammenlignet med januar og februar for et år siden.
Det kan der ifølge Apollo være flere forklaringer på – og de er ikke nødvendigvis den rekordvarme sommer sidste år:
”Danskerne har rejst nogenlunde lige meget i efterhånden mange år. Der er dog forskel på, hvornår salget af sommerrejser tager fat. Nogle år sker det tidligt, mens danskerne forholder sig afventende i andre. Det oplever vi lige nu, hvor f.eks. resultatet af det kommende folketingsvalg kan påvirke danskernes lyst til at bruge penge på en sommerferie,” forklarer Glenn Bisgaard. Han er kunde- og kommunikationschef hos Apollo.
”Vi skal også huske, at 2018 var et rekord-år for salg af ferierejser. Uanset vejret. Derfor kan det tage lidt længere tid, inden vi kommer på niveau i år,” fortsætter han.
Apollo kan mærke, at flere og flere er kommet til tasterne i begyndelsen af februar efter en sløv januar. Måske folk lytter til gpde råd om at booke tidligt, vis de vil rejse flere sammen eller har bestemte rejsemål og hoteller i kikkerten. Lige nu er der mest at vælge imellem.
Apollos nye undersøgelse, hvor man har interviewet over 1.000 danskerte, viser ellers, at vejret i vores lille land ikke påvirker vores rejselyst voldsomt meget.
Det oplyser en tredjedel af de adspurgte – 32 pct. En anden tredjedel (34 pct) svarer, at de rejser på ferie for oplevelsernes skyld – ikke på grund af vejret.
Kun hver 10. dansker forudser (11 pct), at de vil have mindre lyst til at bruge penge på en sommerferie i udlandet efter sidste års utrolige sommer i Danmark.
Kun tre procent føler dog en større rejselyst, så noget må 2018 hedebølgen alligevel have efterladt. Desværre fortæller de pågældende ikke, om de vil satse på at holde sommerferie i Danmark i år – i forventning om, at klima-forandringerne vil give os en rekord-sommer igen.
”Jeg kan da godt forstå, at nogle feriegæster blev skuffet sidste år. De sad i regnvejr ved Middelhavet, mens de kunne se naboer, venner og familie derhjemme smelte på terrassen. Vi satser på en mere blandet sommer i år, selvom det er svært at spå om vejret,” siger Glenn Bisgaard.
Skriv et svar