Kun en af fire nordiske virksomheder tænker bæredygtighed og klima-hensyn ind i deres planlægning af forretnings-rejser.
Derimod er medarbejder-goden ”bleisure” – business and leisure – meget vigtigere. 40 procent fokuserer mest på denne blanding af private og arbejds-rejser.
Desuden viser en ny analyse fra det store softwarehus SAP Concur, at blot 44 procent af virksomhederne har en officiel chef for bæredygtighed.
SAP Concur leverer cloud-baserede rejse- og udgifts-styrings-systemer til større virksomheder.
Ifølge Stefan Tarp, der er chef for SAP Concur i Danmark, er tallet dog ikke helt overraskende. Virksomhederne har haft andre hensyn at tage efter to år med Corona:
“Selvom der er kommet et øget fokus på at vælge de mest bæredygtige rejse-muligheder, prioriterer nordiske virksomheder i højere grad medarbejdernes velvære i form af sundhed og sikkerhed samt bleisure-goderne,” forklarer Stefan Tarp.
Og apropos sundhed og sikkerhed svarer 62 procent af virksomheder, at Corona-relaterede restriktioner står højt på deres prioriteringsliste, når det kommer til forretningsrejser.
På trods a,f at mange nordiske virksomheder forsøger at tilpasse sig FN’s 2030-målsætninger, har de fleste af dem dog svært ved at blive rigtig grønne.
Kun 44 pct. af de adspurgte virksomheder har en bæredygtighedschef eller en såkaldt Chief Sustainability Officer ansat. Det rejser spørgsmålet om, hvem der har ansvaret for at drive grønne initiativer i de store virksomheder.
Desuden har kun 4 pct. af nordiske organisationer et dedikeret team, der udelukkende fokuserer på at drive bæredygtigheds-agendaen.
Blot 10 procent af virksomhederne indrømmer da også, at deres data på og oplysninger til måling af bæredygtighed udnyttes optimalt.
“Rapporterings- og analysefunktioner spiller en afgørende rolle, hvis man som virksomhed har som mål at dokumentere og arbejde med bæredygtighed – herunder også forretningsrejser,” forklarer Stefan Tarp.
”Faktisk mener 39 pct. af de nordiske virksomheder, at de ikke er i stand til at måle klimaaftrykket som f.eksCO2-udledning fra deres rejser. På den måde bliver noget nært umuligt at skabe en bæredygtig rejse-strategi for sine ansatte,” understreger han.
Den nye sustainability analyse fra SAP Concur bygger på interviews med 700 beslutningstagere inden for forretningsrejser i virksomheder med over 100 ansatte….
(Indledningsfoto til artiklen: SAP Concur / Adobe Stock)
Skriv et svar