Queen Elizabeth, Queen Mary 2, Queen Victoria.
Det lyder som dengang, at man så billeder fra krydstogter og sejladser på tværs af Atlanten i sort/hvid, i biografernes forfilm eller på de første farve-tv-apparater hjemme i stuen.
Cunard Line er da også verdens ældste krydstogt-rederi. Helt tilbage i 1839 fik Samuel Cunard tildelt den første kontrakt til dampskibe, der skulle forbinde England med Amerika.
Rederiet eksisterer stadig, selvom Cunard er lille i sammenligning med sine store amerikanske og schweizisk-italienske konkurrenter.
I dag er Cunard Line en del af den store Carnival koncern og råder over tre skibe. Alle i de klassiske sort-hvid-røde lakeringer og med en service ombord, der skal minde om dengang, verden ikke var af lave.
Det gode skib Queen Mary 2 stævnede i går ud fra Southampton i England til årets første verdensrejse. Den varer 108 dage og vil besøge 34 havne i 22 forskellige lande kloden rundt.
Queen Mary 2 (QM2) er rederiets største. I hvert fald indtil det helt nye Queen Anne bliver færdigt senere i år. Ombord på QM2 er 2.691 passagerer og en besætning på 1.173.
På sit tre måneders ”Sailing to the Antipodes” luksus-krydstogt besøger Queen Mary 2 bl.a. 34 UNESCO verdens-arv attraktioner, og der vil være overnatninger til lands i f.eks. Sydney, Cape Town, Melbourne, Hong Kong og San Francisco.
Efter afgangen fra Southampton i går torsdag er første destination De Kanariske Øer, inden det går direkte videre til Sydafrika.
Herfra går det så videre ud i Det Indiske Ocean med besøg på øerne Reunion og Mauritius, før kursen bliver sat til Australien og Fjernøsten.
De næste rejsemål på ruten er bl.a. Darwin, Hong Kong, Vietnam og Thailand, hvorpå planen er, at Queen Mary 2 skal sejle via Det Røde Hav og Suez-kanalen til Middelhavet og Sydeuropa.
Den del af turen bliver dog nok problematisk at gennemføre på grund af krigsforholdene i området, så mon ikke Cunard Line har en alternativ plan i skuffen?
Queen Mary 2 ventes tilbage til Southampton den 28. april.
Senere i år tager søsterskibet Queen Victoria også på verdensrejse. Den 111-dage lange sejltur tager en anderledes rute og besøger bl.a. havne i Californien, Central-amerika, Hawaii, Australien og Fjernøsten.
Undervejs skal Queen Victoria efter planen sejle gennem Panama-kanalen, selvom den er meget lavvandet for tiden, så store skibe ikke kan bruge den….
(Indledningsfoto til artiklen: Cunard Line)
Skriv et svar