Så dejlig Karibien er i solskin og vindstille – så rædselsfulde kan de populære øer syd for USA være , mens tropestorme raser. Efterfølgende skal der bruges enorme beløb på at bygge paradiset op igen.
Det var, hvad de tidligere Dansk Vestindiske Øer oplevede for et par år siden i forbindelse med historisk alvorlige efterårs-storme.
Øerne har for længst genåbnet for turismen, men først nu føler de, at infrastruktur og hoteller er så meget tilbage i topform, at øerne vil indlede en ny kampagne for at lokke turister fra deres gamle ejerland, Danmark, tilbage.
De Vestindiske Øer sender derfor en større delegation til weekendens Rejsemesse for Kvalitetsrejser i Københavns Øksnehal. I spidsen for delegationen står turisme-kommissær Joseph Boschulte.¨
Trends & Travel giver vores læsere et special-tilbud om at besøge messen, hvor man kan få inspiration til rejser og ferie i hele verden. Brug dette link til at få billetter til halv pris.
Dansk Vestindien består af øerne Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix. De var under dansk herredømme fra 1672 indtil 1917, hvor de blev solgt til USA for 25 millioner kroner.
Selvom det er over 100 år siden, at Dannebrog vejede over de tre øer, har danske turister fortsat stor betydning i området:
Ud over amerikanerne selv leverer Danmark det største antal turister. Danskerne er også det folkefærd, der lægger flest penge og tilbringer flest nætter pr. turist.
Administrerende direktør Karin Gert Nielsen fra Atlantic Link, der repræsenterer Vestindien på det danske marked, vil vi fremover se meget mere til øerne:
”Danske turistere har stor betydning for øgruppens lokale økonomi. Øerne har igen samlet kræfter til at satse på international turisme. Her kommer vi ikke udenom, at Danmark er deres vigtigste marked.”
Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix har da også god grund til optimisme. De foreløbige tal for 2019 viser en stigning på 50 procent i turister sammenlignet med sidste år. 464.928 overnattende gæster har de tre øer haft i år.’
Derudover er flytrafikken til Sankt Croix og Sankt Thomas stort set tilbage på samme niveau so før stormene i 2017.
Ifølge Karin Gert Nielsen har øerne benyttet genopbygningen til at strømligne hele den lokale turist-branche med nye hoteller, forbedringer af de gamle osv. På lang sigt kan stormene have været en god ting.
De Dansk Vestindiske Øer har egen stand (70A) på den store Rejsemessen for Kvalitetsrejser, der holder i Øksnehallen tæt på Københavns Hovedbanegård lørdag den 19. og søndag den 20. oktober.
Messen arrangeres af rejse-magasinet ”Vagabond”, der havde 17.532 gæster til sidste års udstilling. I år er der 120 stande at kigge på, og over 100 foredrag at lytte til.
Billetprisen er normalt 120 kroner pr. person, men læsere af Trends & Travel kan få 50 procent rabat, hvis de bestiller billetten via dette link….
Skriv et svar