De fleste danskere rejser på ferie i udlandet, som de plejer.
Økonomisk uro, inflation og prisstigninger får os ikke til at ændre i ferieplanerne, svarer to af tre danskere i en ny rundspørge.
Den er foretaget af Kantar Media på vegne af Danmarks næst-største charter-rejse-udbyder TUI. 1.058 danskere har deltaget i analysen, der blev gennemført mellem den 30. maj og den 5. juni.
I undersøgelsen svarer kun 21 procent , at de har ændret deres ferieplaner på grund af økonomien, mens 13 procent er usikre.
Blandt dem, der må holde igen med rejseplanerne på grund af pengesorger, vil 40 procent holde sommerferie i Danmark i stedet for i udlandet.
20 procent holder fortsat ferie udenlands, men rejser enten i kortere tid eller har fundet en mere prisvenlig destination.
TUI selv kan ikke mærke nogen afmatning i danskernes rejselyst her til sommer
”Vores sommersalg ligger lige nu på linje med 2019 – før Corona. Danskerne ser heller ikke ud til at spare. Tværtimod mærker vi en stor interesse for tilkøb og hoteller i dyre kategorier,” forklarer Mikkel Hansen. Han er kommunikationschef i TUI.
Han tilføjer, at TUI’s charter-gæster bruger i snit 19 procent mere på deres sommerferie end i samme periode i 2019
Hos Sydbank kan man nikke genkendende til Kantar-analysens konklusioner. Mange danskere har en opsparet rejsetrang og ferielyst, som bliver udløst lige nu;
”Hos nogle hårdt inflations-ramte forbrugere er ferierejsen bare en vigtig bastion, der bare ikke må falde. På ferie skal de,” siger Jacob Pedersen. Han er aktieanalysechef hos Sydbank.
”Feriebudgettet har fået lov at stå hos langt de fleste under Corona. Selv med økonomisk stilstand samt prisstigninger på rejser og flybilletter er det ikke nok til at lægge låg på danskernes trang til at komme ud i verden,” fortsætter han.
Det er specielt den ældre gruppe af danskere, der ikke har tænkt sig at ændre i ferieplanerne til udlandet på trods af den økonomiske situation.
Danskere mellem 56 og 79 år trækker gennemsnittet op, når folk bliver spurgt, hvad de ikke vil skære ned på, når alle faste udgifter er betalt.
Ferien ligger på et gennemsnit hos 24 procent af danskerne, men det er især de yngre årgange, som holder igen med udgifterne til at rejse.
Det samme gælder for familier med hjemmeboende børn. De svarer, at de er mere tilbøjelige til at skære ned på udlandsferien, mens en overvægt af husstande uden hjemmeboende børn ikke har samme planer om det.
I øvrigt er det kun penge til fritids-aktiviteter og opsparing, som danskerne prioriterer højere end rejsen til udlandet denne sommer….
(Indledningsfoto til artiklen: Erik Sahlin / TUI)
Skriv et svar