Danske og udenlandske turister har i stigende grad forventninger til, at deres ferie-oplevelse skal være grøn og bæredygtig.
Selvom disse krav endnu ikke betragtes som et selvstændigt rejsemotiv, indgår miljø-hensyn som en vigtig overvejelse, når folk planlægger deres ferie.
Det viser resultaterne fra den seneste nye bæredygtigheds-rapport, som organisationen Dansk Kyst- og Naturturisme har lavet.
Rapporten afslører også, at den danske kyst- og naturturisme halter bagefter, når det kommer til bæredygtig omstilling af overnatnings-sektoren.
Udbredelsen af f.eks. Green Key certificerede hoteller er langt lavere ude på landet end i Danmarks større byer og i trekant-området.
Dansk Kyst- og Naturturisme er derfor indgået et samarbejde med organisationen Green Building Council Denmark, der skal sætte gang i at etablere flere grønne overnatnings-steder.
Det er vigtigt – især når man vil lokke udenlandske turister til Danmark. 70 procent af dem er mere tilbøjelige til at vælge et hotel, hvis det er ekstra miljøvenligt.
En række internationale certificeringer for bæredygtigt byggeri af hoteller er kommet til Danmark i de senere år. En af de mest kendte er DGNB-systemet, som administreres af Green Building Council Denmark.
Særlig stor udbredelse har systemet dog ikke fået. Siden introduktionen i 2012, har kun fem danske hotel-projekter integreret DGNB’s principper for bæredygtighed.
Med andre ord ligger der et stort og uforløst potentiale for grønne hoteller i Danmark. Måske i særlig grad i de områder af landet, som kyst- og natur-turismen dækker.
Målet med det nye samarbejde, der har den filantropiske forening Realdania med som vidensparter, er både at få eksisterende hoteller i provinsen gjort mere grønne og få bygget nye grønne ferie-ressorter og overnatningssteder….
(Indledningsfoto til artiklen: Anna Møller / Green Hotel Tällberg)
Skriv et svar